Winkelmandje

Klantenservice

Uw filters

Algemene retourmogelijkheden

Terugsturen binnen 14 dagen (herroepingsrecht)
Bij aankoop op afstand (zoals via een webwinkel) geldt een wettelijke zichttermijn van 14 dagen. Dit zogenoemde "herroepingsrecht" betekent dat je in principe alles wat je bij ons koopt, binnen 14 dagen (geteld vanaf de datum van ontvangst) zonder opgaaf van reden kunt retourneren, waarna je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Voorwaarden
Omwille van gezondheid, veiligheid en hygiëne hanteren wij de volgende strikte voorwaarden ten aanzien van retourzendingen:

1. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is zijn in originele staat
2. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is compleet en onbeschadigd
3. Verzegeling, indien aanwezig, is niet verbroken
4. Het geretourneerde artikel en de verpakking waarin het geleverd is, is ongebruikt, ongedragen

Uitzonderingen
In de Algemene Voorwaarden vind je onder Artikel 10, lid 6 en lid 8 uitzonderingen op het herroepingsrecht.

Onderstaande artikelen kunnen uitsluitend geretourneerd worden wanneer de erop aanwezige verzegeling en de verpakking waarin deze geleverd zijn volledig intact is:
• Slips
• Strings
• Kousen 
• Mondkapjes
• Seks speeltjes en andere artikelen bedoeld voor intiem (o.a. genitaal en/of anaal lichamelijk gebruik
• Tepelversiering
• Artikelen die wij hebben laten maken volgens jouw specificaties (gepersonaliseerde artikelen) zijn uitgesloten van het herroepingsrecht
• Elektronische apparatuur 

Drogisterij artikelen waaronder condooms, glijmiddelen en crèmes kunnen omwille van hygiëne en veiligheid NOOIT geretourneerd worden. 

Defect artikel
Blijkt een artikel bij ontvangst defect te zijn, neem dan contact op met onze Klantenservice.

Waar en hoe kan ik mijn artikel retour sturen en zijn er kosten verbonden aan het terugsturen van artikelen? 
Bij je bestelling ontvang je per mail een pakbon als attachment. Deze pakbon is tevens je garantiebewijs en retourformulier
Geef op het retourformulier aan wat je retour zendt, met welke reden en sluit het formulier in bij je retourpakketje zodat wij je retourzending correct kunnen verwerken. Zodra je retour ontvangen en verwerkt is, ontvang je daarvan een bevestiging via email.

Retourbewijs 
Als je de retourzending overdraagt aan de vervoerder, ontvang je een retourbewijs. Bewaar dit zorgvuldig, het is je bewijs van verzending. 

Kan ik mijn retour gratis verzenden?
Nee, helaas is dat (nog) niet mogelijk. Retouren vanuit België komen voor eigen rekening. Vergewis je daarom goed van de retour voorwaarden om te voorkomen dat je retour niet aan de voorwaarden voldoet en deze geweigerd wordt waardoor je onnodige kosten maakt.

Als ik een complete levering terugstuur, krijg ik dan ook de verzendkosten terug?
Stuur je de gehele zending terug, dan krijg je van ons de aankoopsom plus de eerder in rekening gebrachte verzendkosten (€ 4,95) retour.

Retourneren van artikelen met een betaalde actie-, kortings- of vouchercode (Bijv. Groupon of Social Deal, etc)
De waarde van uw voucher wordt als een korting evenredig over de artikelen in uw bestelling verdeeld. Het bedrag dat u betaalt is de verkoopwaarde zoals getoond in de webshop minus je korting over dat artikel. Retourneert u een deel van uw bestelling (of geheel) dan ontvangt u automatisch het door u betaalde bedrag (bij een volledige retour inclusief verzendkosten) retour. Voor de waarde van uw oorspronkelijke kortingbedrag ontvang u een nieuwe voucher ter waarde van het kortingsbedrag dat eerder over de orde waarde is verrekend. Om deze nieuwe voucher aan te kunnen maken is het nodig om uw retour eerst bij Christine le Duc's klantenservice aan te melden zodat wij op basis van uw ordernummer een nieuwe voucher kunnen aanmaken en toesturen.


Retourneren in een Christine le Duc winkel
Het is niet mogelijk om via de site bestelde artikelen te retourneren of te ruilen in één van onze winkels. 

Instructies voor herroeping
Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het (laatste) goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het bijgevoegde formulier voor herroeping, maar bent hiertoe niet verplicht. 

Indienen van je herroeping kan zowel via gewone post als e-mail:

Christine le Duc B.V.
Afdeling retouren CLD
Watermolen 6
4751 VK Oud Gastel
Nederland

Email: serviceNL@christineleduc.be

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om je mededeling betreffende jouw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken. 

Je kan de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop jij het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden. Je bent op tijd als je de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. Bewaar zorgvuldig jouw retourbewijs bij afgifte van jouw pakket.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Gevolgen van de herroeping
Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van jouw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee jij de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. De terugbetaling kan door ons worden opgeschort totdat wij de geretourneerde goederen terug hebben ontvangen of (in geval van dispuut) totdat je ons een bewijs van retournering van de goederen hebt verstrekt.

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u hiermee akkoord bent. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.